Service & Onderhoud

///Ontluchten radiatoren en installatie scheelt energie
Ontluchten radiatoren en installatie scheelt energie2017-02-17T09:34:54+00:00

Ontluchten radiatoren en installatie scheelt energie

ontluchten

Tikken of borrelen uw leidingen? Zelf uw CV ontluchten is heel eenvoudig. Ontluchte radiotoren functioneren beter en daardoor bespaart u energie.

Zo ontlucht u de CV

Om de leidingen en/of de radiatoren te ontluchten, dient u eerst de stekker van de CV-ketel uit het stopcontact te halen. Vervolgens wacht u 10 minuten, zodat uw CV-installatie tot rust komt. Dan draait u met de ontluchtingssleutel de ontluchter open. De ontluchter bevindt zich bij de radiatorknop of juist aan de andere kant van de radiator.

ontluchtingssleutel

Ontluchtingssleutel omdraaien

Draai met de ontluchtingssleutel de ontluchter open(tegen de klok in). U zult lucht horen ontsnappen. Houd de ontluchter open, totdat er warm water uit komt. Draai de ontluchter weer dicht, stop de stekker van de CV-ketel in het stopcontact en controleer of het probleem is verholpen. Het kan zijn dat u deze actie een aantal keer moet herhalen. Neem contact op in het geval het probleem zich blijft voordoen.

CV Ketel Bijvullen

Controleer eerst de waterdruk op de manometer van uw CV-ketel. De zwarte bewegende wijzer moet tussen de 1 en 2 bar staan. Staat de zwarte wijzer lager dan 1 bar, dan is de verwarming bijvullen noodzakelijk.

Cv-ketel bijvullen in 8 stappen:

  1. Laat de installatie voor het CV- ketel bijvullen eerst afkoelen.
  2. Draai alle radiatoren open en trek de stekker van de pomp bij de CV-ketel uit het stopcontact.
  3. Sluit de bijgeleverde vulslang aan op de kraan.
  4. Zorg dat er geen lucht in de vulslang zit.
  5. Sluit het andere uiteinde van de vulslang aan op de vulnippel
  6. Als de slang aan weerszijden gekoppeld is, opent u de vulkraan met de speciale sleutel.
  7. Houd de drukmeter tijdens het vullen in de gaten en draai de kraan dicht als de zwarte op de manometer tussen 1,5 en 2 staat.
  8. Plaats de stekker terug in het stopcontact, en stel de gewenste temperatuur in op de kamer thermostaat.
Ontluchten & bijvullen CV installatie

Vertrouwd:

Dagelijks geniet u van het comfort van warmte en warm water. Een goede combi-installatie en een vakkundige en betrouwbare installateur is hierbij onmisbaar.

Service en Klimaattechniek:

Synergie ontstaat omdat meerdere facetten van de klimaattechniek tot ons werkterrein behoren (verwarming, airconditioning, luchtbehandeling) waardoor wij in staat zijn voor drie deelgebieden een breed pakket producten en service te leveren.

Referenties:

Aan de Mussenstraat in Hilversum “De oude gemeentewerf” is door Bennink Klimaattechniek het eerste project voltooid dat een nieuwe start inluidde van de verdere ontwikkeling van het dienstenpakket van Bennink Klimaattechniek.

Geïnteresseerd in ons dienstenpakket neem dan contact met ons op:

Telefoon: 020 – 630 11 22
E-mail: bennink@benninkbv.nl

 

facebook icontwitter iconlinkedin icongoogle