Zakelijk

///Koudemiddel R22
Koudemiddel R222017-02-17T09:31:52+00:00

Heeft uw Airco / Koeling R22 koudemiddel?

R22 koudemiddel is vanaf 1 januari 2015 verboden! Check uw airco / koeling!

Wetgeving uitfasering R22 (verbod op gebruik R22)

R22

Het koelmiddel R22 wordt op last van de overheid uit gefaseerd. Het doel van de uitfasering van chloorhoudende koudemiddelen, zoals R22, is om verdere aantasting van onze ozonlaag te voorkomen.

Ter bescherming van die ozonlaag zijn internationaal afspraken gemaakt om het gebruik van dergelijke stoffen gefaseerd uit te bannen. Die afspraken zijn vastgelegd in het Protocol van Montreal, dat sinds 1 januari 1989 van kracht is.Uitfasering van koelmiddel R22

Vanaf 1 januari 2010 is besloten tot een uitfasering van R22.
Het is sindsdien niet meer toegestaan om bestaande koel-, vries- en airconditioninginstallaties die zijn gevuld met het koelmiddel R22 bij te vullen met nieuw R22.
Er mag alleen nog bijgevuld worden met geregenereerde (teruggewonnen en bewerkte) R22.
Vanaf 2015 mag er helemaal geen R22 of de met R22 gemengde servicekoudemiddelen meer gebruikt worden.

Strategie

Per bedrijf moet een installatiegerichte strategie voor de uitfasering van R22 uitgezet worden. Voor eigenaars van koel- en klimaatinstallaties is het noodzakelijk om nu actie te ondernemen omdat het geregenereerde koelmiddel R22 steeds schaarser wordt en dit uitval van installaties tot gevolg kan hebben.
De sector koudetechniek en luchtbehandeling, verenigd in de brancheorganisatie NVKL, kan niet garanderen dat alle koel- en klimaatinstallaties met het koelmiddel R22 nog blijven draaien.
Op de kenplaat op het buitendeel van uw installatie kunt u zien of uw installatie op R22 draait. U kunt ook een NVKL-installateur bij u in de buurt raadplegen. De NVKL-erkende installateurs zijn specialisten op dit gebied en kunnen ondernemingen helpen met een duurzame en energiezuinige oplossing.

Voor meer informatie over R22, neem contact op met Bennink-Klimaattechniek Tel: 020-6301122

Vertrouwd:

Dagelijks geniet u van het comfort van warmte en warm water. Een goede combi-installatie en een vakkundige en betrouwbare installateur is hierbij onmisbaar.

Service en Klimaattechniek:

Synergie ontstaat omdat meerdere facetten van de klimaattechniek tot ons werkterrein behoren (verwarming, airconditioning, luchtbehandeling) waardoor wij in staat zijn voor drie deelgebieden een breed pakket producten en service te leveren.

Referenties:

Aan de Mussenstraat in Hilversum “De oude gemeentewerf” is door Bennink Klimaattechniek het eerste project voltooid dat een nieuwe start inluidde van de verdere ontwikkeling van het dienstenpakket van Bennink Klimaattechniek.

Geïnteresseerd in ons dienstenpakket neem dan contact met ons op:

Telefoon: 020 – 630 11 22
E-mail: bennink@benninkbv.nl

 

facebook icontwitter iconlinkedin icongoogle