Bennink Klimaattechniek uit Zaandam heeft zich aangesloten bij Hollander Techniek. Familiebedrijf Bennink Klimaattechniek met 165 jaar ervaring, was op zoek naar een partij waarmee zij een volgende stap kunnen zetten in de bedrijfsvoering. Hollander Techniek ziet op haar beurt een uitbreiding van de werkzaamheden in West-Nederland ontstaan door de aansluiting.

Peter Ophoff, Directeur van Bennink Klimaattechniek, licht de stap toe: “Bennink wil zich graag verder ontwikkelen en doorgroeien en daarmee een volgende fase ingaan. In een veranderende markt en met de uitdagingen van het combineren van disciplines, hebben wij in Hollander Techniek een sterke partner gevonden. Doordat Hollander een breed spectrum aan technische disciplines biedt, veel kennis van digitalisering heeft en  duurzaamheid net als Bennink hoog in het vaandel heeft staan, sluit dit goed op elkaar aan. Hierdoor kunnen wij onze dienstverlening naar onze opdrachtgevers verder uitbreiden en kunnen onze medewerkers zich verder ontwikkelen. Juist omdat wij beiden een familiebedrijf zijn, voelde het meteen goed.”

Erik Hollander, Algemeen directeur van Hollander Techniek, zegt hierover: “De klantbelofte zoals wij die kennen sluit naadloos aan bij de filosofie van Bennink Klimaattechniek. Vandaar dat we al snel een match met elkaar hadden. De nuchterheid van beide bedrijven en het feit dat we beiden familiebedrijven zijn, zorgde voor een klik. We hebben met elkaar dan ook het besluit genomen om deze stap te zetten. Voor Hollander Techniek betekent dit een verdere uitbreiding van haar project- en service gerelateerde werkzaamheden in West-Nederland.”

Bennink Klimaattechniek zal onder de eigen naam blijven opereren.

Hollander Techniek: ruim 45 jaar technisch dienstverlener

Hollander Techniek is in 1974 opgericht door Jan Hollander. Gestart als eenmanszaak met het uitvoeren van kleine technische werkzaamheden, is Hollander Techniek inmiddels uitgegroeid  tot een technisch dienstverlener van formaat. Met vestigingen in Apeldoorn, Almere, Amersfoort en Almelo is Hollander Techniek als system integrator actief in het realiseren van innovatieve duurzame totaaloplossingen voor klanten in de industrie, utiliteit en retail. Hollander Techniek kiest uitsluitend voor samenwerkingen waarbij duurzaamheid en aandacht voor milieuaspecten centraal staan. Erik Hollander is eigenaar en algemeen directeur.