Consument

///Koolmonoxide en koolmonoxidevergiftiging
Koolmonoxide en koolmonoxidevergiftiging2017-02-17T09:33:47+00:00

Koolmonoxide en koolmonoxidevergiftiging

Koolmonoxidevergiftiging gebeurt als er onvoldoende zuurstof in een ruimte is en de verbrandingsgassen van een gastoestel niet goed worden afgevoerd. Het risico is groter bij oude gaskachels en open geisers.

Gevolgen koolmonoxidevergiftiging?

Koolmonoxide is zeer giftig en wordt veel sneller in het bloed opgenomen dan zuurstof. Daardoor krijgen vitale organen, zoals hart, lever en hersenen, te weinig zuurstof. Koolmonoxide is geurloos en smaakloos. Het gevaar? Bij inademing raken mensen snel bewusteloos. U kunt zelfs overlijden aan koolmonoxidevergiftiging!

De gevolgen van koolmonoxidevergiftiging

De eerste kenmerken van koolmonoxidevergiftiging lijken op die van griep: lichte hoofdpijn, misselijkheid, overgeven en vermoeidheid. Slachtoffers kunnen zich verder verward of slaperig voelen en krijgen een versnelde hartslag. Als u vermoedt dat er sprake is van koolmonoxidevergiftiging, moet u ramen en deuren wijd openzetten en het gastoestel uit. Zorg ervoor dat het slachtoffer frisse lucht krijgt en waarschuw een arts.

Koolmonoxidevergiftiging voorkomen?

Dit kunt u doen om de kans op koolmonoxidevergiftiging te verkleinen:

Koolmonoxide en koolmonoxidevergiftiging

– Plaats een goedgekeurde koolmonoxide- melder in uw woning.
– Zorg voor veilige gastoestellen.
– Ventileer uw woning 24 uur per dag.
– Laat uw schoorsteen minstens 1 keer per jaar vegen.
– Laat uw geiser, gaskachel en cv jaarlijks controleren door een deskundige
installateur.
– Bij twijfel bel direct uw installateur of onze storingsdienst 24/7 bereikbaar.

Zo herkent u koolmonoxide

Let op de vlam in de geiser, kooktoestel en de overige aanwezige verbrandingstoestellen. De vlammen horen blauw te zijn. Als koolmonoxide vrijkomt, is de vlam oranje, in plaats van blauw. Ook is de vlam hoger dan normaal. Beslagen ramen zijn soms een teken van koolmonoxide in een ruimte. Alles goed regelen? Neem contact op met Bennink Klimaattechniek, wij geven graag antwoord op al uw vragen!

verbranding

Bron: http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/gezond-en-veilig-wonen/vraag-en-antwoord/hoe-ontstaat-koolmonoxide-en-hoe-voorkom-ik-koolmonoxidevergiftiging.html

Vertrouwd:

Dagelijks geniet u van het comfort van warmte en warm water. Een goede combi-installatie en een vakkundige en betrouwbare installateur is hierbij onmisbaar.

Service en Klimaattechniek:

Synergie ontstaat omdat meerdere facetten van de klimaattechniek tot ons werkterrein behoren (verwarming, airconditioning, luchtbehandeling) waardoor wij in staat zijn voor drie deelgebieden een breed pakket producten en service te leveren.

Referenties:

Aan de Mussenstraat in Hilversum “De oude gemeentewerf” is door Bennink Klimaattechniek het eerste project voltooid dat een nieuwe start inluidde van de verdere ontwikkeling van het dienstenpakket van Bennink Klimaattechniek.

Geïnteresseerd in ons dienstenpakket neem dan contact met ons op:

Telefoon: 020 – 630 11 22
E-mail: bennink@benninkbv.nl

 

facebook icontwitter iconlinkedin icongoogle