Onze Historie

//Historie Bennink Klimaattechniek
Historie Bennink Klimaattechniek2017-02-17T09:30:33+00:00

Historie Bennink Klimaattechniek

In 1857 werd het bedrijf opgericht door de heer Röumen. Het toen nog alleen loodgietersbedrijf was gevestigd in een bedrijfspand in het hart van Amsterdam. Korte tijd later werd de heer Bennink opgenomen in het bedrijf, dat vanaf dat moment zijn naam draagt: Bennink Klimaattechniek.

Onder leiding van de heer Bennink groeide het bedrijf verder uit naar een middelgrote onderneming in de regio Amsterdam.

Rond 1900

Begin 1900 nam de heer H.C.M. Ophoff, die zijn loopbaan was begonnen als projectleider, zitting in de directie van Bennink Klimaattechniek. Mede omdat de heer Bennink zelf geen opvolgers had, werd het bedrijf uiteindelijk door H.C.M. Ophoff overgenomen en verder voortgezet.

De naam Bennink, die inmiddels grote bekendheid genoot, bleef mede om die reden gehandhaafd.

Loodgieterswerkzaamheden Historisch beeld rond 1900

Stadsgas een nieuwe impuls

Eind jaren ’50 trad de zoon P.A.T. Ophoff van de heer H.C.M Ophoff toe,  tot het bedrijf. De introductie van stadsgas in de jaren ’60, was voor de heer P.A.T. Ophoff aanleiding om samen met zijn broer H. Ophoff het loodgietersbedrijf om te vormen tot een verwarmingsbedrijf.

Met het aantreden, in 1988, van zoon P.J.H. Ophoff als algemeen directeur, wordt Bennink Klimaattechniek inmiddels door de derde generatie Ophoff geleid.

Vertrouwd:

Dagelijks geniet u van het comfort van warmte en warm water. Een goede combi-installatie en een vakkundige en betrouwbare installateur is hierbij onmisbaar.

Service en Klimaattechniek:

Synergie ontstaat omdat meerdere facetten van de klimaattechniek tot ons werkterrein behoren (verwarming, airconditioning, luchtbehandeling) waardoor wij in staat zijn voor drie deelgebieden een breed pakket producten en service te leveren.

Referenties:

Aan de Mussenstraat in Hilversum “De oude gemeentewerf” is door Bennink Klimaattechniek het eerste project voltooid dat een nieuwe start inluidde van de verdere ontwikkeling van het dienstenpakket van Bennink Klimaattechniek.

Geïnteresseerd in ons dienstenpakket neem dan contact met ons op:

Telefoon: 020 – 630 11 22
E-mail: bennink@benninkbv.nl

 

facebook icontwitter iconlinkedin icongoogle