Zakelijke markt

///Airconditioning Keuring
Airconditioning Keuring2017-02-17T09:32:00+00:00

Airconditioning  Keuring

Keuringsplicht voor airco’s!

Wist u dat grote airconditioning systemen gekeurd moeten worden? Vanaf 1 december 2013 keurt men airconditioningsystemen met een koelvermogen van meer dan 12 kilowatt (kW) iedere 5 jaar.

Energie besparen + minder CO2-uitstoot

Deze maatregel komt voort uit de Europese Energy Performance of Buildings Directive (EPBD). Het is één van de manieren waarop EU-lidstaten, waaronder ook Nederland, streven naar energiebesparing en beperking van CO2-uitstoot.

split-systeem

Aanbevelingen om prestatie te verbeteren

Bij deze keuring gaat het om het rendement van de airconditioning, gelet op de koelingsbehoeften van het gebouw. De eigenaar of huurder van het gebouw ontvangt een verslag met het keuringsresultaat. Daarnaast krijgt hij aanbevelingen voor een kostenefficiënte verbetering van de energieprestatie van de installatie.

Welke keuringsplicht voor welke installaties?

De EPBD onderscheidt drie klassen van airconditioninginstallaties:

• Klasse 1 – Installaties van 12 t/m 45 kW
• Klasse 2 – Installaties van 45 t/m 270 kW
• Klasse 3 – Installaties groter dan 270 kW

Per klasse gelden verschillende verplichtingen:

Klasse 1-installaties met een bouwjaar van 10 jaar of ouder moeten vóór 31 december 2014 gekeurd zijn.
Voor klasse 1-installaties met een bouwjaar tussen 5 en 10 jaar is dit 31 december 2015.
Klasse 2 en 3 installaties moeten vóór 30 juni 2015 (met een bouwjaar van tien jaar of ouder) of 31 december 2015 (met een bouwjaar tussen 5 en 10 jaar) gekeurd zijn.
Voor installaties met een bouwjaar van minder dan 5 jaar geldt een uitzonderingsregel: de keuringsplicht gaat in die gevallen in vanaf 5 juni 2016.

Bron: www.nen.nl

Vertrouwd:

Dagelijks geniet u van het comfort van warmte en warm water. Een goede combi-installatie en een vakkundige en betrouwbare installateur is hierbij onmisbaar.

Service en Klimaattechniek:

Synergie ontstaat omdat meerdere facetten van de klimaattechniek tot ons werkterrein behoren (verwarming, airconditioning, luchtbehandeling) waardoor wij in staat zijn voor drie deelgebieden een breed pakket producten en service te leveren.

Referenties:

Aan de Mussenstraat in Hilversum “De oude gemeentewerf” is door Bennink Klimaattechniek het eerste project voltooid dat een nieuwe start inluidde van de verdere ontwikkeling van het dienstenpakket van Bennink Klimaattechniek.

Geïnteresseerd in ons dienstenpakket neem dan contact met ons op:

Telefoon: 020 – 630 11 22
E-mail: bennink@benninkbv.nl

 

facebook icontwitter iconlinkedin icongoogle