Zakelijke markt

///Warmteterugwinning
Warmteterugwinning2017-02-17T09:31:18+00:00

Warmteterugwinning  = Slim hergebruik!

Normaal gaat de warmte van de afvoerlucht en het afvoerwater verloren. Dat is onnodig. Met warmteterugwinning hergebruikt u deze kostbare warmte. Wilt u uw onderneming duurzamer maken en een lagere energiefactuur? Het kan met warmteterugwinning

Gebruik de warmte van afvalproducten

warmteterugwinning

Warmteterugwinning doet niets met de afvoerlucht of het afvoerwater, we gebruiken enkel de warmte van deze afvalproducten. De werking is eenvoudig. Een motor zuigt verse lucht het gebouw in. Deze verse lucht leiden we langs een warmtewisselaar. Dit apparaat brengt de warmte over van de afvoerlucht naar de verse lucht

Warmtewisselaar draagt bij aan gewenste temperatuur

Zoals de naam al doet vermoeden: alleen de warmte wisselt van locatie, met de lucht zelf gebeurt niets. Hetzelfde kan de warmtewisselaar doen voor afvoerwater. Een warmtewisselaar draagt bij aan de gewenste temperatuur, maar zal niet voor de gehele opwarming zorgen. Anders gezegd: uw energiekosten dalen, maar er zal altijd een beetje nieuwe energie nodig zijn voor het bereiken van de ideale temperatuur.

Minder stoken is verantwoord ondernemen

Een voorbeeld. Stel dat het buiten -10 is en de afvoerlucht is 20 graden. Dankzij de warmtewisselaar stijgt de verse lucht tot 17 graden en daalt de afvoerlucht tot 3 graden. Warmteterugwinning bespaart u dus heel veel energie. U heeft maar een fractie nieuwe energie nodig om een gewenste warmte te realiseren. Hierdoor dalen uw stookkosten en is uw onderneming goed bezig met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Meer weten over warmteterugwinning?

Vul het reactieformulier in, wij nemen zo spoedig mogelijk contact op!

Vertrouwd:

Dagelijks geniet u van het comfort van warmte en warm water. Een goede combi-installatie en een vakkundige en betrouwbare installateur is hierbij onmisbaar.

Service en Klimaattechniek:

Synergie ontstaat omdat meerdere facetten van de klimaattechniek tot ons werkterrein behoren (verwarming, airconditioning, luchtbehandeling) waardoor wij in staat zijn voor drie deelgebieden een breed pakket producten en service te leveren.

Referenties:

Aan de Mussenstraat in Hilversum “De oude gemeentewerf” is door Bennink Klimaattechniek het eerste project voltooid dat een nieuwe start inluidde van de verdere ontwikkeling van het dienstenpakket van Bennink Klimaattechniek.

Geïnteresseerd in ons dienstenpakket neem dan contact met ons op:

Telefoon: 020 – 630 11 22
E-mail: bennink@benninkbv.nl

 

facebook icontwitter iconlinkedin icongoogle